صنيه بطاطس باللحمه فى الفرن
نور الهدايا :: الفئة الأولى :: المطبخ
صفحة 1 من اصل 1
صنيه بطاطس باللحمه فى الفرن
صينية البطاطس باللحم في الفرن <hr style="COLOR: #d1d1e1" SIZE=1>
المقادير :
نص كيلو لحم + كيلو و نصف من البطاطس + راس من الثوم المطحون
5 حبات بصل كبيرة على شكل حلقات + نصف كيلو طماطم + علبة صلصه
البهارات :
ملح على حسب الرغبة + نص ملعقة فلفل اسود + نص ملعقة كمون
نص ملعقة كسبره + نص ملعقة فلفل حار + مكعب ماجي + فنجان من الزيت
الطريقة :
يسلق اللحم نصف سلقه و تقطع البطاطس حلقاتو يضرب الطماطم فالخلاط
مع الصلصه مع كوب من الماء و تفرك البطاطس مع نصف مقادير البهارات
الموجودة و نصف الثوم و نضع البصل في الصينيه و نضيف اليه البهارات
الباقية مع الثوم المتبقي و افركه جيدا باليد مع الملح و نعمل على توزيعه
في قاع الصينيه ومن فوقه البطاطس و يوزع اللحم في اركان الصينيه بشكل
متناسق و نرش عليه خليط الطماطم والصلصه ومن فوقه الزيت و نضعه
على النار حتى يغلي و فيما بعد اضعه في الفرن حتى يحمر و تنضج البطاطس
و يكون الفرن مشتعل من فوق و اسفل و بهذا الوجبة جاهزة و تاكل مع ارز بالشعرية.نص كيلو لحم + كيلو و نصف من البطاطس + راس من الثوم المطحون
5 حبات بصل كبيرة على شكل حلقات + نصف كيلو طماطم + علبة صلصه
البهارات :
ملح على حسب الرغبة + نص ملعقة فلفل اسود + نص ملعقة كمون
نص ملعقة كسبره + نص ملعقة فلفل حار + مكعب ماجي + فنجان من الزيت
الطريقة :
يسلق اللحم نصف سلقه و تقطع البطاطس حلقاتو يضرب الطماطم فالخلاط
مع الصلصه مع كوب من الماء و تفرك البطاطس مع نصف مقادير البهارات
الموجودة و نصف الثوم و نضع البصل في الصينيه و نضيف اليه البهارات
الباقية مع الثوم المتبقي و افركه جيدا باليد مع الملح و نعمل على توزيعه
في قاع الصينيه ومن فوقه البطاطس و يوزع اللحم في اركان الصينيه بشكل
متناسق و نرش عليه خليط الطماطم والصلصه ومن فوقه الزيت و نضعه
على النار حتى يغلي و فيما بعد اضعه في الفرن حتى يحمر و تنضج البطاطس
نور الهدايا :: الفئة الأولى :: المطبخ
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى